Fikiran dalam kata kata

..................................................................................................................................................................

Betapa susahnya nak letakkan fikiran 
dalam kata kata sebab takkan mampu 
meluahkan rasa . 

Tarbiyah demi tarbiyah demi tarbiyah lagi
tapi tarbiyyah terbesar sejak kebelakangan ni : " ikhlas "
ikhlas tu memang susahpun , tapi after all , kita nak redha Allah kan?
kita tak nak pun manusia nilai apa kita buat , apa yang kita korbankan selama ni.
tak kisahla unappreciated ke, judged ke , sebab kita taknak pun rasa kita buat sebab manusia.
tapi hakikatnya tak lah semudah theory ni sebab bermain dengan emosi right? (:

Katakanlah: sesungguhnya sembahyangku, ibadatku, hidupku dan matiku hanyalah untuk Allah, Tuhan semesta alam. (QS: Al-An'am Ayat: 162) .

Kalau rasa unappreciated,
Kalau rasa sakit,
Kalau rasa sedih,
Kalau rasa penat kat jalan ni ,
Kalau rasa letih dah dengan manusia ,
Kalau rasa dah tak ada cinta nak diberi ,
Kalau rasa tak mampu pun nak teruskan ,

Ketahuilah ,
Semua yang rasa rasa rasa tu tak patut pun rasa :)
Ikhlas , tak akan menzalimi diri dan menyakiti pun alright ?
Be strong there . Be strong . 
naurahnorzan

Captainnaurah:naurah norzan welcome to my blog ;D

Article Fikiran dalam kata kata published by naurah norzan on Thursday, December 25, 2014. 1comments: posting Fikiran dalam kata kata
 

1 comments:

  1. Bila ikhlas, jiwa tak memiliki suatu apa pun.

    Semuanya hanya untuk Allah. Kerana Allah. Untuk Allah..

    Dan kerana Tuhanmu, bersabarlah :)

    -bukan mudah bernafas dalam jiwa hamba-

    ReplyDelete

About Me

Followers

Twitter

Twitter
visit my twitter page: