Sunday with books (:

Salam and good afternoon,

Engineering students have test every monday morning , and its 10% for each module! What do you expect us to do during the weekend? Yes, absolutely, weekend with books! Nextweek, i have engineering  analysis and network analysis tests (: tengok nama subject pun macam bagus je kan haha. 

Anyway, this is responsibility. The purpose of us coming here, choose to be far far away from home is to study, to get new things, to make mistake and to learn from it. Study kene ikhlas, study bukan semata mata nak dapat 100%, bukan nak tunjuk perfect bukan bukan dan bukan. tapi cuba untuk study dengan ihsan.

What is ihsan?
" Ihsan (bahasa Arab: احسان) adalah kata dalam bahasa Arab yang berarti "kesempurnaan" atau "terbaik." Dalam terminologi agama Islam, Ihsan berarti seseorang yang menyembah Allah seolah-olah ia melihat-Nya, dan jika ia tidak mampu membayangkan melihat-Nya, maka orang tersebut membayangkan bahwa sesungguhnya Allah melihat perbuatannya." (wikipedia)


Sambil sambil tu, have a cup of coffee, sejuk sangat weather sekarang <33





love,
naurahnorzan

Captainnaurah:naurah norzan welcome to my blog ;D

Article Sunday with books (: published by naurah norzan on Sunday, December 1, 2013. 1comments: posting Sunday with books (:
 

1 comments:

  1. agree! study with ihsan :)
    bersungguh dgn segala apa yg kita lakukan.
    itu yg islam anjurkan,
    sbb kalau nk melengkap kn purpose hidup as abid and khalifah tu
    bkn boleh buat cincai2 je kn? huhu

    ReplyDelete

About Me

Followers

Twitter

Twitter
visit my twitter page: