C A R D I F F

Salam , Hai , Hye , Hello ;D

Prifysgol caerdydd i was not sure about it at first but it actually means cardiff university in welsh tapi tak pernah cuba pronounce sebab kena tanya welsh speaker dulu. saje menulis blog yang dah lama tak update update ni sebab masih belum ada hobi, masih belum mula bersukan dan masih belum mula membusykan diri. Pagi ni , bila bangun dengan rasa malas sebab suhu sekarang dah tinggal satu digit je. atau sebenarnya memang malas nak bangun. Melihatkan tarikh dah sepuluh haribulan , hampir tiga minggu di Cardiff dan masih belum menulis something lagi kat blog for my family. Ambil beberapa minit masa di library ni untuk mengupdate blog dan bercadang menulis dalam ' bahasa ' kerana mereka yang lalu lalang kat bilik IT ni kalau baca pun bukan faham, taklah malu sangat ;D

Teringat peristiwa beberapa hari sebelum fly. Terjumpa kawan lama dan 'maamaa'nya , yang bertanya ke mana haluan lepasni , ke 'Cardiff' tak sangka pula jawapannya ' Wales tu bosan'. tiga minggu lepas jejakkan kaki ke Cardiff dengan seribu persoalan tentang capital of wales ni, dengan culture baru, makanan baru, orang baru dan macam macam lagi. Betulke boring?

Setelah memikirkan apa yang dikatakan, membuatkan saya terfikir tentang niat. belajar. jadi tak rasa patut pun persoalan pertama tentang samaada wales tu best ke tak ke menjadi persoalan dalam diri. tapi cukuplah bersyukur kita maish miliki peluang untuk menuntut ilmu. Alhamdulillah tiga minggu berlalu, dan semuanya berjalan lancar dekat sini. masih mampu bernafas dan membaca. Tak pernah terfikir mampu berkawan, bercakap dan membuka hati menerima culure mereka tapi here I am. terkadang rasa ganjil bila bangun pukul tiga empat pagi untuk ke tandas dan masih bising lagi suasana kat luar, tak apalah takdelah takut kan ;D nak kata rindukan masakan malaysia, belum lagi kot, maybe sebab masih rajin masak di rumah.

Mengingatkan diri untuk rasa syukur. dan berterima kasih kepada Allah, atas rezeki, peluang dan ruang menuntut ilmu. nah, ada quotation lagu paling suka untuk share:

Jadikanlah ku tentera Fisabilillah yang tertera di kalimah harap memanduilah 

Entah apabila persimpangan tiba, hidup penuh dengan rintangan harus kuhadapinya 
Harapku tidak lupa diri bila gembira, dan cuma mula mencari kau disaat hiba 
Ku cuma manusia penuh dengan kesilapan tapi bisa membezakan cahaya dan kegelapan 
Tabah bila dihalangan duri onak dan cobaan 
Teguh bila dicobakan keruh kuasa dan perempuan 
Oh, Sentiasa legar diminda, dikejar dan dipinta dari zaman bermula hingga ke akhirnya 
Ku mengerti siapa ku tanpamu disisi dan apa guna posisi juga posesi 
Sementara ini cuma hanya puisi, nukilan tulisan dan bisikan isi hati 
Mencari ketenangan, menjiwai peranan menepati pesanan janji juga saranan 
Alhamdulillah atas kurniaan rezeki, moga tidak leka dalam perjalanan ini "


@captainnaurah





Captainnaurah:naurah norzan welcome to my blog ;D

Article C A R D I F F published by naurah norzan on Thursday, October 10, 2013. 2 comment: posting C A R D I F F
 

2 comments:

  1. Alhamdulillah... Dah dekat sebulan kat sana rupanya dia... Moga sihat selalu.. Amin..

    ReplyDelete
  2. Salam, please i need more hehe. Cerita laa lagi mcm mna life kat sana :)

    ReplyDelete

About Me

Followers

Twitter

Twitter
visit my twitter page: